در نشست تحلیلی بررسی شد

آینده مبهم بازار مس

دنیای اقتصاد : نشست تحلیلی شرکت مس شهید باهنر به همت شرکت سرمایه گذاری صدر تامین و مشاور سرمایه گذاری آوای آگاه روز دوشنبه با حضور فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه برگزار شد. در این نشست مدیرعامل شرکت صدر تامین و مدیر عامل شرکت مس شهید باهنر، ضمن تشریح اقدامات و وضعیت شرکت های خود، به آینده بازار مس در بازار بین المللی پرداخت. مهم ترین متغیر بین المللی که در این نشست به آن اشاره شد، پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات ایالات متحده است و با توجه به رویکرد این حزب در تقویت قیمت دلار، ممکن است قیمت دلاری کامودیتی ها از جمله مس کاهش پیدا کند و بازار آنها پررونق نباشد. از طرف دیگر یکی از مهم ترین استفاده های مس در خودروهای برقی است، با توجه به اینکه حزب جمهوری خواه علاقه ای به انرژی های تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی ندارد و احتمال افزایش تعرفه واردات خودروهای برقی چینی در آمریکا از سوی ترامپ بالاست، به نظر می رسد بازار مس در دوره وی کم رونق باشد و به نظر می رسد خودروهای الکتریکی نتوانند قیمت مس را نجات دهند.

چرا شرکت سکه زنی مس باهنر تعطیل شد؟

مقصودی، معاونت تکنولوژی و توسعه شرکت مس شهید باهنر، در این نشست گفت: شرکت مجتمع شهید مس باهنر سبد محصولات متنوعی دارد و توانسته است به کشورهای اروپایی محصولات خود را صادر کند. شرکت مس باهنر چند کارخانه مانند ذوب و ریخته گری، ساخت نورد و اکستروژن و لوله مسی و... دارد. مواد اولیه کارخانه ذوب و ریخته گری یعنی کاتد از بورس کالا خریداری می شود. همچنین مس باهنر در حوزه تحقیق و توسعه، پروژه های نوسازی برای کارخانه نورد و اکستروژن را در دستور کار قرار داده است.  وی افزود: شرکت مس باهنر کارخانه سکه زنی داشت و زمانی که سکه در کشور رایج بود، تمامی سکه ها در کشور توسط این کارخانه تولید می شد، اما به دلیل گران شدن مواد اولیه در سال 97، این کارخانه تعطیل شد و بسیاری از تجهیزات و دستگاه های این شرکت سالم هستند.

تاصیکو، فباهنر را می فروشد؟

سهیل رودری، معاونت مالی و اقتصادی شرکت مس شهید باهنر، در این نشست گفت: این صنعت و این شرکت بسیار وابسته به کاتد و قیمت جهانی مس است. به دلیل شکسته شدن رکورد تولید و طرح های توسعه ای و انتشار خبر خرید سهام فباهنر توسط فملی، سود خالص فباهنر افزایش 100درصدی داشته است.  با توجه به عملکرد شرکت و سودسازی آن، رشد قیمت سهم را انتظار داریم اما برای رسیدن به سطوح بالاتر، نیازمند افزایش حجم و ارزش معاملات هستیم. نمازی زاده، مدیرعامل شرکت شهید مس باهنر، گفت: دانش فنی و بومی شده در مس شهید باهنر باعث بومی سازی قطعات شده و نیازی به واردات قطعات نیست. ظرف دو ماه گذشته اقدام به توزیع این قطعات در میان سایر صنایع شده و در نمایشگاه سیرجان هم این قطعات رونمایی شده است.

ترامپ بازار مس را آشفته می کند؟

امیرحسین نادری، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صدر تامین، در این نشست تحلیلی گفت: شرکت صدر تامین در تعامل با سرمایه گذاران و بازار سرمایه به گونه ای عمل کرده که سرمایه گذاران آسیب نبینند. در ابتدا قرار بوده که فباهنر در امتداد شرکت ملی مس قرار بگیرد اما بنا به دلایلی این شرکت به یزد و بعد به استان کرمان منتقل شد. برند تجهیزات فباهنر از برندهای درجه یک دنیاست. مهم ترین استفاده مس اکنون در خودروهای برقی است، در گذشته فولاد، آلومینیوم و مس فلزهای صنعتی کشورها شناخته می شدند اما اکنون که فلزات دیگری همچون نیکل، کبالت، لیتیوم و نقره هم اضافه شدند، مس کماکان یک فلز مهم صنعتی شناخته می شود.

یک نقص کوچک شرکت مس شهید باهنر نداشتن معدن است که سعی کردیم آن را برطرف کنیم. مس باهنر به شدت نیازمند کاتد مسی است که از شرکت ملی مس تهیه می شود. دو پهنه معدنی مس شناسایی شده و قصد به تملک درآوردن آن معدن به مس باهنر هستیم.  مذاکراتی با مجموعه ملی مس داشتیم که بخشی از سهام را عرضه کنیم تا بخشی از نیاز به کاتد مس از مجموعه ملی مس دریافت شود، چرا که عمده محصولات ملی مس به صورت کاتد صادر و خام فروشی می شود.

ترامپ مرد جنگ های تجاری است و در عمل نشان داده که تولید در آمریکا را مهم می داند و از آن محافظت می کند. به نظر می رسد میزان تولید خودروهای برقی چینی، تغییری نکند. با توجه به اینکه دونالد ترامپ خود تولیدکننده و فروشنده زغال سنگ است از پیمان کیوتو خارج شد. در چین استقبال زیادی از خودروهای برقی شده و به هر میزان که مس در آن بیشتر استفاده شود، خودروی برقی، برق کمتری مصرف می کند. بررسی های تجاری در چین و کشور خودمان نشان داده که استقبال از زغال سنگ بسیار بالاست و سهم آن در تولید انرژی بسیار قابل توجه است.

نظرات

captcha